Het verhaal van begeleider Els Kooistra

‘Iedereen werkt vanuit dezelfde Bron, dat verbindt ons en maakt uniek.’

Op de woonvorm Lutherhof van Eleos begeleid ik mensen die leven met een psychische kwetsbaarheid. Dit begeleiden doen we vanuit de herstelvisie. Als persoonlijk begeleider maak ik samen met de bewoner een herstelplan. Samen werken we aan haalbare doelen, samen vieren we behaalde successen, samen kijken en zoeken we naar mogelijkheden en kwaliteiten en het versterken van eigenwaarde. Ik bied begeleiding bij alle facetten van het leven waar de bewoner dat nodig heeft.

Hoe mooi is het om met iemands leven mee te mogen lopen waarin het aankomt op vertrouwen en betrouwbaar zijn. Luisteren, empathie, geduld, zijn belangrijke competenties.

‘Een kleurrijk team met fijne collega’s’

Naast het persoonlijk begeleiden bied ik groepsbegeleiding door regelmatig in de  gezamenlijke ruimte te zijn. In deze “inloopruimte” drinken de  bewoners even een kopje koffie, doen samen een spelletje, zijn  creatief bezig of  koken en eten samen. Ik werk bij Eleos in een kleurrijk team met fijne collega’s waarin ieders gaven en talenten benut en ingezet worden. We zijn samen verantwoordelijk  voor de toegewezen portefeuilletaken binnen een zelforganiserend team.

Kortom, uitdagend werk waarin geen dag hetzelfde is omdat elk mens uniek en verschillend is.

Els Kooistra is begeleider bij Eleos
Heeft mijn verhaal jou geïnspireerd voor een baan bij Eleos?

Bekijk dan of één van onze vacatures bij jou past.

Bekijk vacatures