Het verhaal van verpleegkundig specialist GGZ Christiaan Jansen

'Een veelzijdige baan in een boeiende werkomgeving'

Als Verpleegkundig Specialist (VS) GGZ ben je een allround professional binnen de behandelingsetting. De VS spreekt doorgaans mensen met complexe psychische problemen, die vaak ook al eerder in behandeling zijn geweest binnen de GGZ. Het leren omgaan met blijvende moeite of kwetsbaarheid is een centraal thema en het netwerk van de cliënt is vaak betrokken bij de behandeling. Als VS ben ik ook regiebehandelaar en tevens bevoegd om medicatie voor te schrijven voor zover passend binnen de behandelprotocollen.

Het is fijn om binnen het MDO de behandeling af te kunnen stemmen met collega’s, waarin ieder zijn eigen expertise heeft. Daarnaast geef ik werkbegeleiding aan collega’s in opleiding en heb ik een rol in het bevorderen van de kwaliteit van onze zorgverlening.

‘Christelijke identiteit verbindende schakel in het contact’

Het merendeel van de zorgvragers bij Eleos heeft een christelijke achtergrond. De gedeelde identiteit is duidelijk een verbindende schakel in het contact, maar maakt ook dat vragen die er leven rond geloof, psychische moeiten en zingeving bespreekbaar zijn. Vragen waar je als behandelaar natuurlijk zelf ook met enige regelmaat mee te maken hebt en die dus niet ver van je af staan. Ik vind het fijn om zo een bijdrage te kunnen leveren aan wat we “christelijke zorg” noemen.

Christiaan is verpleegkundig specialist GGZ bij Eleos
Heeft mijn verhaal jou geïnspireerd voor een baan bij Eleos?

Bekijk dan of één van onze vacatures bij jou past.

vacatures bekijken