Het verhaal van ervaringsdeskundige Marius van der Valk

‘De mooiste baan die ik heb’

Ik ben Marius van der Valk, ervaringsdeskundige  in regio Zuid. Mijn gebied strekt zich uit van Gouda in Zuid-Holland tot Middelburg in Zeeland en alles wat daartussen zit. Op 1 april 2020 begonnen met dit werk en iedere week zitten mijn 12 uur meer dan vol met zoveel verschillende mooie werkzaamheden.

‘Een pionier in Zuid met collega’s in Midden en Noord’

De functie van ervaringsdeskundige houdt in dat ik onder meer herstelgroepen meer op de kaart ga zetten, zodat er op elke plaats waar Eleos een locatie heeft een herstelgroep is. De insteek is fysiek, maar als dat niet mogelijk is dan hebben ook online herstelgroepen. Naast mijn collega-ervaringsdeskundigen in regio Midden en regio Noord heb ik een team van vrijwilligers rondom mij die allerlei werkzaamheden oppakken. Zij pakken die werkzaamheden op nadat ze de training Werken Met Eigen Ervaring binnen Eleos(WMEEE) hebben afgerond. Op dit moment zijn er in regio Zuid 14 vrijwilligers, maar dit aantal mag best nog uitgebreid worden!

‘Echt, ik heb de mooiste baan die ik ooit gehad heb’

De werkzaamheden beperken zich niet alleen tot het opzetten van de herstelgroepen of aansturen van vrijwilligers; ik leid ook voorzorggroepen.  In de voorzorggroepen behandelen we thema’s die we met de cliënten (wij noemen hen al deelnemers) wandelend hopen te bespreken. Het is zo mooi om vanuit ons christelijk geloof jongeren en ouderen perspectief te bieden als hoopverleners. Dat gebeurt ook bij de Herstelacademie. Hieronder vallen het Herstelatelier en de Herstelwandeling. Echt, ik heb de mooiste baan die ik ooit gehad heb en hoop nog vele jaren binnen deze prachtige organisatie mijn steentje bij te mogen dragen en barmhartigheid te bewijzen!

Marius van der Valk is ervaringsdeskundige bij Eleos
Heeft mijn verhaal jou geïnspireerd voor een baan bij Eleos?

Bekijk dan of één van onze vacatures bij jou past.

vacatures bekijken