Het verhaal van GZ-psycholoog Joanne Lammers

'Ik ben onder de indruk ben geraakt van de bevlogenheid en expertise die in huis is op het gebied van mentale gezondheid/zingeving.'

Sinds een jaar werk ik als gz-psycholoog bij Eleos, in het ambulante team Volwassenzorg Amersfoort.

Als behandelaar ben ik werkzaam in zowel de basis- als de specialistische ggz. De afwisseling van werkzaamheden en de verscheidenheid in onze doelgroep maakt het werk heel afwisselend en uitdagend. Het vraagt een nieuwsgierige houding van mij als behandelaar naar cliënten en hun systeem toe. Het vertrouwen dat cliënten mij geven om hun verhaal met mij te delen en samen op te lopen, geeft een enorme voldoening in mijn vak.

Bij uitstek een plek om kennis in praktijk te brengen

In de basis-ggz ben ik veelal als regiebehandelaar betrokken, waarbij ik, samen met de cliënt en vaak samen met de basispsycholoog, beleid bepaal en een behandelplan opstel. Gedurende het behandeltraject blijf ik op de achtergrond betrokken en stuur waar nodig bij. In de specialistische ggz voer ik intakes en behandelingen uit, in samenwerking en overleg met de klinisch psycholoog of psychiater. Het leuke aan de s-ggz is dat we werken vanuit een multidisciplinair team.

Naast behandelingen in individueel of groepsverband, voer ik ook diagnostisch onderzoek uit. In de gz-opleiding heb ik met name veel geleerd over persoonlijkheidsonderzoek. Eleos is bij uitstek een plek waar ik veel van de geleerde kennis in praktijk kan brengen, omdat ik hier generalistisch te werk kan gaan.

Een hecht en warm team

Tenslotte is mijn keuze op Eleos gevallen als werkplek, omdat ik onder de indruk ben geraakt van de bevlogenheid en expertise die in huis is op het gebied van mentale gezondheid/ zingeving. In een hecht en warm team ervaar ik dat wij samen naast de cliënt gaan staan en toewerken naar herstel; niet alleen in psychische zin maar ook op een dieper existentieel niveau. De ruimte die daarvoor is in de behandeling, maakt het werken bij Eleos uniek.

Joanne is GZ-psycholoog bij Eleos
Heeft mijn verhaal jou geïnspireerd voor een baan bij Eleos?

Bekijk dan of één van onze vacatures bij jou past.

Bekijk vacatures