Het verhaal van psychotherapeut Alexander Wemmenhove

'Aanwezig zijn. Vertrouwend op de door Hem gegeven talenten van jongeren en hun gezinnen'

Als psychotherapeut ambulante behandeling Jeugdzorg bij Eleos raak ik telkens weer onder de indruk van de grote invloed van de ontmoeting van mens tot mens. Dit ‘ont-moeten’ wil ik vorm geven door open en eerlijk te kijken naar beweegredenen, wensen, verlangens en waar deze beschadigd zijn.

Dit natuurlijk niet alleen gericht op het leren snappen en verdragen van je binnenwereld, maar vooral vertalend wat dit vervolgens betekent voor het dagelijks leven en hoe daarin verder te ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat jongeren door hun worsteling en klachten heen hun waarde kunnen vinden en dat ik daarin een belangrijk stukje kan helpen.

‘Van successen vieren tot frustraties opvangen’

Samen met cliënten stellen we een behandelplan op en steken de handen uit te mouwen. Dat betekent soms successen vieren in de behandeling en net zo vaak de frustraties opvangen van grote en kleine tegenslagen. Moed en hoop houden is daarin belangrijk en mag ik een rol in spelen. Therapie geef ik veelal individueel, aangevuld met gezinsgesprekken met een collega of groepstherapieën.

‘Elkaar bemoedigen, stimuleren en scherphouden’

Hoewel het werk ‘achter de deur van de gesprekskamer’ lijkt plaats te vinden zie ik het ook als essentieel en mede mijn verantwoordelijkheid om samen met het Eleos team op te trekken en elkaar te bemoedigen, stimuleren en scherp te houden. Therapie is nooit eenvoudig, maar om dat hoopvol te mogen bieden onder Gods liefdevolle blik zie ik als een privilege, waarin ik vaak net zoveel leer van de jongeren als zij bij mij.

Alexander Wemmenhove is psychotherapeut bij Eleos
Heeft mijn verhaal jou geïnspireerd voor een baan bij Eleos?

Bekijk dan of één van onze vacatures bij jou past.

vacatures bekijken