Stageverhaal van derdejaars studente Social Work Elisabeth

social work stage

‘Mensen een klein beetje hoop en perspectief bieden in hun leven, dat maakt het werk waardevol.’

Mijn naam is Elisabeth Mussche, derdejaars studente Social Work. Het afgelopen jaar heb ik stage gedaan op de beschermde woonvorm ‘Regenboogh’ in Ermelo. Hier heb ik (deels) een inkijkje gekregen hoe het leven eruit ziet voor mensen met een psychische aandoening.

Op Regenboogh kwam ik een veelzijdig zorgaanbod tegen. Zo bood ik bij de ene bewoner structuur bij de daginvulling. We maakten samen een dagplanning. Een andere bewoner had juist behoefte aan een gesprek of een contactmoment. Weer een ander had praktische hulp nodig. De zorg sluit aan bij de persoonlijke behoeften en mogelijkheden van de bewoner.

Daarnaast ben ik, onder verantwoordelijkheid van een collega, persoonlijk begeleider geworden van een bewoner. In dit persoonlijk begeleiderschap heb ik samengewerkt met meerdere disciplines. Ik heb samen met de bewoner nieuwe doelen gesteld en heb praktische zaken op mij genomen.

Mijn stagebegeleider keek kritisch mee in mijn leerproces en ik voelde mij gesteund binnen het team. Het was soms pittig, maar ondanks dat was het een enorm waardevol stagejaar. Ik heb erg veel geleerd en heb veel ervaring opgedaan. Neem de stap en ga de uitdaging aan om een stage te volgen binnen Eleos!

Stage lopen bij Eleos?