Specialistisch thuisbegeleider

Als specialistisch thuisbegeleider help je mensen met psychische- en sociale problemen of psychische stoornissen in hun thuissituatie. Hierbij draag je bij aan het herstel van de cliënt. Het weer op de rit krijgen van het leven door het stabiliseren- en veranderen van gedrag. Met een behandelplan die je samen met de cliënt opstelt leert de cliënt stap voor stap dagelijkse activiteiten weer op te pakken.

Dit doe je door de samenwerking met verschillende organisaties en andere collega’s. Maar ook door het onderhouden en coördineren van de contacten in het netwerk van de cliënt. Denk hierbij aan familie, pastoraat of werk.

Wat doet een specialistisch thuisbegeleider bij Eleos?

Je helpt cliënten om weer grip te krijgen op het leven. Door samen met de cliënt te werken aan een goede structuur, levensstijl en het opbouwen van sociale contacten. Je gaat aan de slag met zowel volwassenen, kinderen, jeugd als met multi-probleemgezinnen. Op op methodische wijze bied je daarbij begeleiding aan de individuele cliënten of gezinnen in de thuissituatie.

Verder initieer, onderhoud en coördineer je contacten met het netwerk van de cliënt.

Een specialistisch thuisbegeleider bij Eleos:

  • Heeft bij voorkeur een SKJ-registratie;
  • Heeft werkervaring in de psychiatrie;
  • Kan zelfstandig, gestructureerd en methodisch werken met groepen en individuele cliënten (zowel jeugd als volwassenen);
  • Heeft ervaring met het begeleiden van gezinnen;
  • Kan goed samenwerken met de cliënt en zijn of haar netwerk (familie, pastoraat, werk, behandeling en gemeente).
Word jij onze thuisbegeleider?
Vragen over de functie thuisbegeleider?
Ben jij onze nieuwe specialistisch thuisbegeleider?

Klik op de button en kijk of één van onze vacatures bij jou past.

Ga naar vacatures voor specialistisch thuisbegeleider