Het verhaal van creatief therapeut Daphne van der Ziel

'Er is altijd iemand die met je mee wil denken.'

Ik werk bij Eleos als vaktherapeut beeldend, dat wil zeggen dat ik beeldende therapie geef aan jeugd en volwassenen. In de beeldende therapie gaan we aan de slag met materialen die je kent van handvaardigheid of tekenen op school. Veel mensen denken dat je daarvoor dan ook creatief moet zijn, of iets moois moet maken, maar dat is nou net niet het doel.

Het gaat om jou verhaal, wat jij er mee wilt zeggen, of hoe je met een opdracht aan de slag gaat en dat kunt herkennen in andere gebieden in je leven. Door iets te gaan doen en niet alleen maar te praten kun je inzicht krijgen in jezelf, je verleden, of je relaties en hoe je een andere stap kan zetten in je leven dan je gewend was te doen.

‘Echt onderdeel van een team’

Ik vind het leuk om met jongeren en volwassenen te werken, met hele verschillende doelen, het maakt mijn werk veelzijdig en afwisselend. Ik werk met plezier bij Eleos, omdat ik echt onderdeel ben van een team, we staan er niet alleen voor, er is altijd iemand die met je mee wil denken.

Daphne van der Ziel is creatief therapeut bij Eleos
Heeft mijn verhaal jou geïnspireerd voor een baan bij Eleos?

Bekijk dan of één van onze vacatures bij jou past.

vacatures bekijken